Volvo 240 Turbo Grupp-A /Maurer Motorsport.
Nuvarande ägare:  Anders Björstig.
Byggare: Steffansson Automotive.
Byggår: 1992 (från rally till racing).
Chassi no#:  -
Bilens status: Står tävlingsklar.
Tekniska bilder nutid:

(bilder från 240grupp-A.se arkiven)
 
Första kända utseendet.

(bild från 240grupp-A.se arkiven)
 
Nuvarande utseende.

(bild från 240grupp-A.se arkiven)


Bakgrund

Som historian berättar så är denna bil ett ombygge från rally till racing, Bernt-Inge Steffansson på SAM har stått för båda byggnationerna av detta. Först från då bilen byggdes till en Svensk i södra Sverige, och sedan när den såldes till Schweizaren Beat Maurer runt 1991-92.

Sägs även att denna bil först blev byggd på en råkaross, den sista som någonsin lämnade Volvo! Beat tävlade med bilen fram tills 1995, vilket var väldigt sent in på 90-talet för då hade 240 Turbon ansets som väldigt förlegat länge, då pratar vi inom banracing.

För 240 Turbo hävdar sig ända fram tills idag grymt bra ute i skogarna. Bilen blir ståendes i många år hos Beat efter det då han försökte söka lyckan med att tävla med andra nyare Volvobilar. Anders, som var en god vän till Beat ville köpa bilen, detta var runt 2003, och så blev det, bilen lämnade Schweiz för att återvända som en förlorad son till Sverige igen.

Anders äger bilen än idag och bilens skick då? Ja den är i väldigt bra förvarat skick! Vid ett tillfälle stå ställde Anders upp på Beat när han frågade om lov att få låna bilen över en helg, visst sa Anders, vad är ändamålet då? Jo Beat förklarade att han fått i uppdrag att leta upp en Volvo, en Volvo att ställa ut i DTM och då kom bilen i åtanke. Det blev ordnat i alla fall, bilen blev utställd och kom hem i samma skick som den lämnat Anders hem...


Text och research av Björn Ohlson©, www.240grupp-A.se® 

Racing Kalender

Ej tillgängligt.
 
Datum Bana Förare Mästerskap