Volvo 240 Turbo Grupp-A /Laurie Hazelton.
Nuvarande ägare: Richard Prince,
Byggare: Laurie Hazelton,
Byggår: 1979 (ombyggd till Grupp-A 1985).
Chassi no#:  -
Bilens status: Tävlas med.
 
1985-första utseendet.

(bild från Richard Prince)
 
Nuvarande utseende.

(bild från Richard Prince)


Bakgrund

Denna bil är byggd på en 242GT från 1979, och byggdes för att tävlas med i REDEX Rally i Australien 1979.

Efter REDEX tävlingen 1979 så plockades bilen ned i delar och allt såldes av bit för bit. Skalet som blev kvar ställdes av i en lokal ända fram till 1985, då kom en Laurie Hazelton tidigt -85 och köpte karossen. Han planer var att bygga upp ett privatstall, och bygga upp bilen till en Grupp-A bil för banan och sedan tävla på Bathurst 1000. Men Laurie's bil godkändes inte och han fick inte delta.

Senare 1986 så körde Laurie på Adelaide och försökte kvala men han höll inte måttet och fick inte delta här heller...

1987 så körde Laurie bilen i tävlingen Castrol "Clash for cash" på Oran Park på ett 25 års firande i februari, prispengarna var då 25.000 dollar. Med bara två varv kvar så så får Laurie sladd på den blöta banan med slicks på och far rätt in i räcket vid depåstoppen och fick avbryta då blir var total kraschad i bak partiet.

Bilen togs till Lauries hem i Wollongong, där renoverade man karossen och bytte ut bak partiet sedan ställdes bilen i Lauries mammas garaget och där förblev den i 17 år ända tills Richard Prince kom och köpte bilen 2004.

Richards har gått över bilen och uppgraderat den till Grupp-A och tävlar med den på veteranbils tävlingar hemma i Australien. Under 2010-11 så fick Richard med sig Robbie Francevic i teamet, som körde några tävlingar med och åt Prince.

Robbie vann ju de Australienska Mästerskapen 1986, då i en Volvo 240 Turbo Grupp-A!


Text och research av Björn Ohlson©, www.240grupp-A.se® 

Racing Kalender (KOMMER INOM KORT)

Fattas det tävlingar så kan detta bero på att bilen antingen inte deltog eller så finns det ej data att tillgodose med. * markerar sista tävlingen för säsongen, enskilda tävlingar markeras ej.
 
Datum Bana Förare Mästerskap