Volvo 240 Turbo Cup - Volvo R-Sport.
Nuvarande ägare: Autohaus Reichhart, Volvohandlare
Byggare: Volvos Service Avdelning, Göteborg (med Robert L. Kvist, Göran Sällström och Gunnar Dandenell).
Byggår: 1982.
Chassi no#: -
Bilens status: Tävlas med.
 
1982-första utseendet.

(bild från Robert L. Kvist)
 
Nuvarande utseende.  

(bild från okänd entusiastl)


Bakgrund

Detta är en från börja Volvo 242GT -78 som blivit ombyggd med nyare bakdel samt front. Denna bilen körde Volvo själva med i Volvo Turbo Cupen på 80-talet med Robert L Kvist bakom ratten. Bilen har sedan dess bytt ägare en del gånger och hamnade till slut i Tyskland hos Peter Kroeber som inte längre finns med oss. Planen var att Kroeber skulle bygga en grupp-A Volvo av denna bil men han träffade snart på ett bättre ämne, en genuin grupp-A Volvo så han satte bilen åt sidan för stunden och började på renoveringen av sitt nya objekt. Senare fick det Tyska företaget Heico Sportiv upp ögonen för den forna Turbo Cup bilen istället, dom slog till och köpte bilen av Peter Kroeber. Bilen blev renoverad hos Peter Kroeber som ägde företaget ISA-Racing.

Bilen togs över av företaget Heico Sportiv som har många år av racing bakom sig med just Volvo. Bilen stripedes sedan i det smått klassiska Nordica ränderna. Utan vetande om deras resultat så har dom tävlat med bilen i den klassiska Tyska Youngtimer serien.Text och research av Björn Ohlson©, www.240grupp-A.se® 

Racing Kalender

Fattas det tävlingar så kan detta bero på att bilen antingen inte deltog eller så finns det ej data att tillgodose med. * markerar sista tävlingen för säsongen, enskilda tävlingar markeras ej.
 
Datum Bana Förare Mästerskap
820905 Kinnekulle,

 

Robert L. Kvist
Volvo Turbo Cup
2004 Nürburgring,
Patrick Brenndörfer

Martin Müller

 
500 km Youngtimer
2005 Nürburgring,
Patrick Brenndörfer

Martin Müller

 
500 km Youngtimer