Volvo 240 Turbo Grupp-A 4 dörrars-replika (Thomas Stammler)

Nuvarande ägare: Lars Thenander.
Byggare: Magnum Racing (originalbilen).
Ombyggare 2000: Thomas Stammler, (endast delar bevarades).
Byggår: 2000 (1991 - originalbilen).
Chassi no#: -
Bilens status: Är en registrerad gatbil.

Detta var en bil som är byggd helt från tom kaross till komplett bil. Med sprillans ny kaross från Volvo så byggde Sune Ohlsson denna bil hemma i sitt garage, han tävlade först med bilen i Turbo Cup under 1986 och fram till -87, -88, sedan var det Grupp-A som gällde för Sune. Bilen byggdes om och uppgraderades till Grupp-A med motor från Magnum Racing i Stockholm. Skall tydligen finnas en intervju med Sune som SVT gjorde på Kinnekulle när han körde där med bilen som den såg ut just då i Grupp-A utförande.

Det var då och nu för 12 år (1991) sen letade Thomas Stammler bil och han kontaktade då Per Stureson om hans bil men han hade då redan då sålt sin bil men Stammler fick tipset av Per att kontakta Sune Ohlsson, sagt och gjort, Thomas kontaktade Sune och fick köpt hans bil.

Thomas flyttade sedan över delarna från bilen till en frisk 244-kaross då den gamla 242-karossen var i allt för dåligt skick för att ha kvar. Anledningen till att Thomas valde att bygga på en 244-kaross var orsaken till att få tag på en 242-kaross i Österrike visa sig var omöjligt om inte i alla fall väldigt svårt just då. Thomas planerade att köra bilen på bana samt i backtävling men tyvärr fanns det ingen tid till detta.

Bilen bytte ägare 11:e oktober 2008 så nu är delarna åter igen i Sverige. Lars planerar ett karossbyte, till en mycket korrekt Volvo 242-kaross. Detta då denna karossen ej är tillåten enligt reglementet då den är nya generationens 240-kaross, samt att wattlänksystem är heller inte tillåtet som det idag sitter på bilen.

Bilen är idag en registrerad bil godkänd för gatan.

Övrigt: Lars blev publicerad i Bilsports februari nummer 2010! Grattis Lars! Och stort tack till Lars som berättade för Bilsport att hemsidan finns.